Sävellyskilpailun 2016-17 säännöt

KEMIN TAIDEYHDISTYS RY:N SÄVELLYSKILPAILU

Kilpailun säännöt ja ohjeet

Sävellys- ja sanoituskilpailun tarkoitus

Kilpailun tarkoituksena on merilappilaisen musiikin arvostuksen lisääminen niin kevyen kuin klassisen musiikin alalla. Haluamme tarjota alueen säveltäjille ja sanoittajille kilpailufoorumin Suomi 100-vuotta –juhlavuoden kunniaksi. Toivomme tämän innostavan heitä luomaan uusia, mieleenpainuvia kappaleita/sävellyksiä kuulijoiden ja esiintyjien iloksi.

Sävellys- ja sanoituskilpailun kriteerit

Etsimme klassista tai populaarimusiikkina toimivaa sävellystä. Sinänsä kaikki musiikin lajit ovat vapaita käytettäviksi.

Sarjoja on kaksi: klassinen musiikki ja kevyt musiikki.

Klassinen musiikki voi olla sävelletty yhdelle instrumentille tai kamarimusiikkikokoonpanolle tai kuorolle ja kevyt musiikki enintään viiden (5) hengen kokoonpanolle.

1. Kilpailu on avoin kaikille merilappilaisille (Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio, Ylitornio ja Haaparanta) sekä alueen oppilaitoksissa kilpailun aikana opiskeleville) tekijöille. Ainoastaan kilpailun tuomariston jäsenet eivät saa osallistua kilpailuun.
  2. Kilpailuun osallistumisesta ilmoitetaan lehdissä ja/tai muissa tiedotteissa toukokuun 2016 aikana.
  3. Sävellysten ja sanoitusten on oltava ennen julkaisemattomia.
  4. Mikäli kyse on laulusta, on tekstin aihe avoin.
  5. Kilpailuteoksen kesto: klassisessa musiikissa max 10 minuuttia ja kevyessä musiikissa max 4 minuuttia.
  6. Kilpailuun voi osallistua useammallakin sävellyksellä. Jokainen niistä tulee olla omana nuottinaan/tallenteenaan.
  7. Kilpailuun osallistuvia kappaleita ei saa esittää missään julkisesti eikä tekstejä tai nuotteja julkistaa ennen 1.6.2017.
  8. Tekijä saa ilmoittaa kyseisen sävellyksen myös toiseen vastaavaan kilpailuun, mutta mikäli sävellys sijoittuu siinä kolmen parhaimmistoon ennen 31.5.2017, on tekijä/tekijät velvollisia ilmoittamaan siitä tämän kilpailun järjestäjälle (yhteystiedot sääntöjen alareunassa).
  9. Kilpailun järjestäjän nimeämä tuomaristo valitsee nuottien/tallenteiden perusteella molemmista sarjoista kuusi sävellystä finaaliin. Sävellys- ja sanoituskilpailun finaali käydään Kemissä syyskuun lopussa 2017 finaalikonsertissa. Finaalissa järjestetään myös yleisöäänestys kummankin sarjan parhaasta kappaleesta.
  10. Kokonaispalkintosumma on 1000 euroa, jonka jakamisesta tuomaristo päättää. Lisäksi voidaan jakaa tunnustuspalkintoja ja kunniakirjoja. Tekijät jakavat palkinnon keskenään. Palkinnot luovutetaan Kemin Taideyhdistyksen 70-vuotisjuhlassa.
  11. Kilpailuun osallistuminen:
  • tallenna teos laulettuna ja säestettynä tai instrumentaaliversiona CD:lle
  • liitä mukaan kappaleen sanat A4-paperilla
  • jokaisen sävellyksen mukana tulee olla yhteystiedot erillisellä A4-paperilla, joka sisältää tekijöiden nimet, osoitteet ja puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Samoin osallistujan tulee ilmoittaa kuuluuko hän ammattilaisiin, harrastajiin vai opiskelijoihin ja kumpaan sarjaan osallistuu. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa Kemin taideyhdistyksen kotisivuilta.

HUOM! Tekijätiedot AINOASTAAN erilliselle paperille, ei sanoituksen tai tallenteen tai nuottien yhteyteen. Nimimerkkiä ei saa käyttää. Tekijätietoja ei saa sulkea erilliseen kuoreen. Kappaleet numeroidaan, eikä tuomaristo saa tietää tekijöiden nimiä ennen päätöstään. Samaan postituskuoreen voi laittaa useamman kilpailutallenteen + jokaisen tallenteen mukaan sanat ja yhteystiedot. Älä teippaa tai muuten sulje postituskuoren sisällä olevia kuoria, nuotteja tai levyjä.

Kilpailusävellys tallenteella, sen sanat sekä yhteystiedot on lähetettävä samassa kuoressa osoitteeseen:

Kemin Taideyhdistys ry

c/o Venla Kakko

Meripuistokatu 13 B 30

94100 Kemi

Lähetyksen tulee olla perillä 28.2.2017 klo 15 mennessä.

12.  Kilpailun finaaliin päässeiden teosten tekijöille ilmoitetaan jatkoon pääsystä sähköpostitse, kirjeitse tai puhelimitse 31.5.2017 mennessä. Kuuden parhaan lista julkaistaan Kemin taideyhdistyksen kotisivulla 1.6.2017.

13. Finaaliin valitut teokset esittävät järjestäjän valitsemat muusikot. Finaalisävellyksen nuotit (vähintään muodossa melodia, soinnut ja sanat) on toimitettava esitystä varten heti pyydettäessä järjestäjän antamaan osoitteeseen.

14. Kilpailun järjestäjä ei palauta kilpailumateriaalia, eikä korvaa mitenkään kilpailuun osallistumisesta aiheutuvia kuluja. Karsiutuneista sävellyksistä ei anneta palautetta. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.

15. Radio Pro tallentaa finaalin ja esittää sen kanavallaan ilman erillisiä korvauksia kenellekään. Lisätietoja tapahtumasta ja kilpailusta:

Venla Kakko

venla.kakko (at) kemi.fi